Bloodscar
Jan 18, 2021

answers: 1

Register to add an answer

The time for answering the question is over

Answer:

Question:

A dealer purchased 250 bulbs for rs 10 each. However, 12 bulbs got fused which she had to throw away. She sold the remaining bulbs at rs 12 each. Find her gain or loss percent.

14.24%First, find the total cost of all the bulbs.

1 bulb = rs 10

250 × 10 = rs 2500.

===============================

Find then the cost of the fused bulbs.

12 × 10 = rs 120

===============================

Subtract the number of the fused bulbs from the total cost then find the cost.

250 - 12 = 238

238 × 10 = rs 2380

===============================

The dealer sold the 238 bulbs into rs 12 each. Find the total cost of the 238 bulbs.

238 × 12 = rs 2856.

===============================

To calculate for the gain, subtract the original total cost of the bulbs from the cost of the 238 bulbs.

2856 - 2500 = rs 356

===============================

So , Profit % or we can say gain % = profit / c.p × 100.

= 356 /2500× 100. = 14.24 %

===============================

320

Arntsen

Jan 18, 2021

For answers need to register.

Contacts

mail@expertinstudy.com

Feedback

Expert in study

About us

For new users

For new experts

Terms and Conditions